Vochtbestrijding Brugge

Vochtbestrijding en Kelderdichting

Door - admin

oplossen van vochtproblemen binnenshuis

Als u last heeft van vocht, kan het zijn dat de vochtwerende laag van uw woning niet goed zijn werk kan doen. Als u een dampdichte laag heeft laten aanleggen, moet u de lijn van de dampdichte laag kunnen zien langs het metselwerk aan de buitenkant van uw huis, enkele centimeters boven de grond. Als het niveau van uw tuin, terras of pad hoger is dan de dampdichte laag, zal deze niet goed werken. U moet specialisten zoals wij bellen om het probleem op te lossen en u zult met plezier binnen blijven en genieten van betFIRST of een film kijken

Andere veel voorkomende oorzaken van vocht zijn ontbrekende of verstopte dakgoten en regenpijpen, ontbrekende of losse gootstukken, en ontbrekende of losse dakpannen. Platte daken kunnen ook leiden tot lekken en vocht omdat ze alleen waterdicht zijn als ze goed zijn afgedicht.

VOCHTIGHEIDSBEHANDELING

U kunt vloeibare afdichtmiddelen krijgen om aan de buitenkant van uw huis aan te brengen om te voorkomen dat het metselwerk poreus wordt, maar deze kunnen alleen worden gebruikt als de bakstenen droog zijn. Daarna zou uw huis meer warmte moeten vasthouden omdat de bakstenen niet vochtig genoeg kunnen worden.

U kunt ook vloeistoffen krijgen om binnenmuren af te dichten tegen vocht en kou, maar deze mogen alleen worden gebruikt als u de oorzaak van het probleem hebt aangepakt en alleen op muren die zich boven de grond bevinden.

Zorg ervoor dat u de muren ontdoet van behang of afbladderende verf en maak ze grondig schoon voordat u de vloeistof erop schildert, waarbij u altijd de instructies van de fabrikant volgt.

Het is mogelijk om sommige dingen zelf te herstellen, maar als u niet zeker bent dat u uw vochtproblemen naar behoren kunt aanpakken, raden wij u aan professioneel advies in te winnen door een woningonderzoek te laten uitvoeren.

Weten hoe u vocht moet behandelen is essentieel. Vocht kan veel meer schade aanrichten dan alleen het uiterlijk van een gebouw. Het kan leiden tot de aantasting van pleisterwerk en metselwerk, houtrot bevorderen en ongezonde omstandigheden voor de bewoners creëren. Helaas zijn ongeschikte behandelingen van vocht vaak schadelijker voor oude gebouwen dan eeuwen van verval. Na de behandeling van vocht kunt u comfortabel binnen blijven en de betFIRST trends bekijken.

Te veel vertrouwen op elektrische vochtmeters leidt vaak tot onnodige kosten en schade door het achteraf aanbrengen in muren van horizontale vochtwerende maatregelen (damp proof courses of DPC’s). Ook de schade die wordt aangericht door moderne oplossingen die erop gericht zijn oude muren af te dichten in plaats van hun ademend vermogen te verbeteren, wordt onderschat. Als u weet hoe de basisconstructie van oude gebouwen verschilt van die van nieuwe gebouwen, kunt u dergelijke misplaatste oplossingen vermijden.

Ademend vermogen en muren

Oude gebouwen moeten kunnen ademen. Terwijl moderne gebouwen het water buiten moeten houden met een systeem van barrières, zijn gebouwen van voor het midden van de 19e eeuw meestal opgetrokken uit absorberende materialen die ervoor zorgen dat vocht dat binnenkomt, weer kan verdampen.

Oorzaken van vocht

De belangrijkste risico’s ontstaan door:

Energiebesparende maatregelen die de ventilatie in oude gebouwen verminderen, zoals dubbele beglazing, verhogen de relatieve vochtigheid. De vochtigheid wordt ook verhoogd door de moderne levensstijl waarbij grote hoeveelheden waterdamp vrijkomen, afkomstig van baden, koken en wassen. Condensatie zal optreden op elk oppervlak onder het dauwpunt (d.w.z. de temperatuur waarbij verzadigde lucht overtollige vochtdamp afgeeft). Interstitiële condensatie in de poriën van materialen vermindert de thermische isolatie en verhoogt het risico op condensatie nog verder.

Daken, schoorstenen, borstweringen en andere blootgestelde delen van een gebouw zijn het gevoeligst voor regeninslag, vooral wanneer de toegang voor onderhoud moeilijk is. De knooppunten in daken zijn potentiële probleempunten, waar het water defecte gootstukken, mortelvullingen, nokken of heupen kan uitbuiten.

Geconcentreerde en langdurige bevochtiging van muren en buitenschrijnwerk is het gevolg van slecht onderhouden regenwateraansluitingen, en lekkages uit borstwerings- en kilgoten kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan het structurele dakhout. Haarscheurtjes in voegwerk en pleisterwerk laten altijd vocht binnen wanneer voor de reparatie cementmortel is gebruikt in plaats van kalk.