Vochtbestrijding Brugge

Vochtbestrijding en Kelderdichting

Door - admin

Tips om de noodzaak van kelderafdichting te detecteren

Een kelder moet droog worden gehouden en goed geventileerd om te genieten van het verblijf binnenshuis. U moet in een gezellig huis zijn en genieten van het kijken naar het nieuws of op geweldige sites zoals bet777.be.

Een vochtvrij huis is nuttiger en veiliger voor gezinnen en u zult genieten van uw tijd in het huis. Het probleem is dat kelders de neiging hebben een van de meest verwaarloosde delen van een huis te zijn. Dat is de reden waarom veel kelders nat en vies zijn en vreselijke geuren achterlaten.

Met dit in gedachten, moet u de verschillende tekenen van vocht in kelders kennen. Op die manier kunt u kelders droog houden, wat van vitaal belang is voor een solide fundering van uw huis voor de komende jaren. Sommige tekenen van waterschade zijn duidelijk, terwijl andere subtiel zijn.

Tekenen dat u uw kelder waterdicht moet maken

Hoe moeilijk het ook is om ze op te sporen, voorkomen dat ze uw huis aanzienlijke schade toebrengen, betekent dat ze moeten worden gevangen en gestopt.

Kijk uit naar deze tekenen:

Water in uw kelder

Kelders kunnen een fantastische ruimte in uw huis zijn als ze goed worden gebruikt. Een kelder biedt een uitstekende leefruimte indien correct beheerd. Niet alleen dat, onroerend goed deskundigen zijn van mening dat een kelder voegt waarde aan het onroerend goed. Er moet echter rekening worden gehouden met het waterdicht maken van kelders en de installatie van een dompelpomp.

Veel huiseigenaren zien kelderafdichting over het hoofd zonder rekening te houden met enkele belangrijke overwegingen, waaronder mogelijke problemen. Een kelder waterdicht maken expert kan evalueren eventuele problemen, meestal het aanbieden van een gratis beoordeling en schatting.

Vaststellen van de behoefte aan waterdicht maken van de kelder

Slechte geuren in de kelder

Uw kelder zou onder normale omstandigheden niet slecht mogen ruiken. Als u echter een rottende geur uit de kelder ruikt, moet dit niet als normaal worden beschouwd. Een vochtige of beschimmelde geur wijst meestal op de aanwezigheid van vocht. Vocht in huis is nooit goed nieuws. Overweeg zo vroeg mogelijk om de kelder waterdicht te maken. Een dompelpompinstallatie kan helpen.

Aanwezigheid van schimmel

Schimmel is nooit een goed teken voor uw huis. Schimmelgroei kan zich ook snel verspreiden. Alle sporen van vocht moeten zo snel mogelijk worden verwijderd, en schimmel moet ook worden verwijderd. Als de schimmel eenmaal is verwijderd, verlaagt een goede waterdichting van uw kelder de kans op het verschijnen van vocht.

Aanwezigheid van efflorescentie

Heeft u ooit de aanwezigheid van wit en kalkachtig materiaal op uw keldermuur opgemerkt? Zo ja, dan kan dit uitbloeiingen zijn. Dit ontstaat wanneer bouwmateriaal bij voortdurende blootstelling in contact komt met vocht. Dit komt door de zoutresten die achterblijven wanneer het vocht verdampt is. Huiseigenaren moeten dit niet verwarren met schimmel. Uitbloeiingen kunnen het best worden aangepakt door ze waterdicht te maken, niet door alleen het esthetische probleem aan te pakken.

Scheuren in de vloer en de muur

Als er scheuren worden gevonden in de funderingsmuren en/of de vloer, mogen deze niet over het hoofd worden gezien. Scheuren, zelfs als ze klein zijn, kunnen leiden tot de aanwezigheid van water. Kelderafdichting aannemers kunnen helpen bij het repareren van de scheuren in uw kelder.

Bescherming van uw kelder met dompelpompen

De installatie van een dompelpomp is al vele jaren een integraal onderdeel van het oplossen van natte kelderproblemen, en is een aspect van waterdichting dat huiseigenaren moeten overwegen. Een dompelpompsysteem is een betrouwbare manier om om te gaan met het binnendringen van water, het verwijderen van grondwater opgehoopt in een kelder. Een dompelpomp in uw kelder biedt bescherming tegen overstromingsrisico’s en waterophoping als gevolg van binnendringend water.  Huiseigenaren worden vaak verkeerd voorgelicht als het gaat om het gebruik van dompelpompen.  Het simpelweg wegpompen van overtollig water uit een kelder is niet noodzakelijkerwijs een oplossing voor het binnendringen van water.  Voor een meer volledige en duurzame oplossing moet in natte kelders een waterdichtingssysteem worden geïnstalleerd.  Dit omvat bijna altijd het gebruik van dompelpompen, maar ook andere waterdichtingsmethoden zoals afvoersystemen.

De beste manier om natte, lekkende kelders aan te pakken is door contact op te nemen met een professioneel waterdichtingsbedrijf zoals wij en u zult met plezier binnen blijven om de trends op bet777 te volgen of te ontspannen.