Vochtbestrijding Brugge

Vochtbestrijding en Kelderdichting

Door - admin

Zomer om de bocht? Schakel een loodgieter regio Rotterdam

Wanneer de zomer nadert, wordt het tijd om jouw sanitairsysteem weer te laten controleren. Je kunt je toch voorstellen dat je in de zomer een hoger waterverbruik zult hebben dan normaal, vanwege de hoge tempratuur. De zomer is de beste tijd om onderstaande sanitaire problemen op te pakken, als je jouw zomer zonder enige problemen wilt doorbrengen.

Controleer alle pijpen

De pijpen die buiten zijn kunnen in de winter schade oplopen. Dit komt doordat bevroren water de pijpen laat uitzetten. Hierdoor is de kans groot dat de pijpen langzaam gaan barsten. Daarom is het aangeraden om blootliggende leidingen op jouw terrein te controleren op tekenen van barsten. Als je problemen met de leidingen opmerkt, bel dan een loodgieter voor een volledige inspectie. Op dit moment is het misschien mogelijk om alleen dat deel van de buis te vervangen, om te leiden of te isoleren, zodat je je volgend jaar geen zorgen hoeft te maken over dit probleem.

Controleer de airco’s

In de zomer is het heet. In het begin zal je de hoge tempraturen zeer prettig vinden, maar na een tijdje zul je wel willen afkoelen. Daarom is het belangrijk dat je vanaf het begin van de zomer alle airco’s van jouw huis moeten laten controleren. Plan jouw airco service met de loodgieter vroeg, want in de zomer hebben zij het ontzettend druk. En je wilt niet in deze warme tijd op de wachtlijst zijn.

Cv-ketel onderhoud

Tijdens warmere zomermaanden wordt de ketel niet gebruikt, dus dit is het belangrijkste moment om hem grondig te laten onderhouden, voordat hij wordt ingeschakeld. Hoewel de ketel niet actief is, zou hij de afgelopen winter hard hebben gewerkt en soms de hele dag zonder pauze. Omdat je de ketel niet gebruikt in de zomermaanden, is het voor de loodgietere gemakkelijker om te zien of er bepaalde dingen aan de hand zijn met het systeem; zoals afzettingen in de ketel die aandacht vereisen. Dat is een reden waarom het van het grootste belang is om een service-/ statuscheck te hebben voordat je deze weer inschakelt. Als er werk nodig is, is het beter om het te laten uitvoeren terwijl je de verwarming minder snel hoeft aan te zetten.

Tot slot

Maak goed gebruik van je vakantie. Omdat je thuis bent, is het een goede reden om de loodgieter naar huis te brengen. Je hoeft geen extra vrije dag op te nemen. Onderhoud van jouw sanitairinstallaties, moet op de prioriteitenlijst staan als je dit jaar niet met hoge rekeningen wilt omgaan. Wil je het bad vullen, de bloemen nat maken en de BBQ organiseren, het is dan nodig dat je ook het sanitairsysteem in orde hebt.  Voor het genieten van jouw zomer is het belangrijk dat je de hierboven genoemde installaties laat controleren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren. Neem vandaag nog contact met de loodgieter op of klik op overige informatie. De loodgieter heeft de beste technieken en eigen gereedschappen om jouw klaar te maken voor het nieuw seizoen.